2011. október 1., szombat

Kolozsvári fesztivál októberben

http://kultura.hu/main.php?folderID=910&ctag=articlelist&iid=1&articleID=318031
2011. október 1.
Számos, Kolozsváron eddig még nem játszott darabot hallgathatnak meg az érdeklődők október 6. és 27. között a Nemzetközi Liszt Ferenc Fesztiválon.


(MTI) - A 200 éve született Liszt Ferencre emlékező fesztiválra a kincses városba első alkalommal látogat el a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely október 15-én szombaton ad hangversenyt.
A három héten át tartó zenei eseménysorozaton felcsendül Liszt Dante-szimfóniája is, amelyet az erdélyi közönség több évtizede nem hallhatott élő előadásban. Az érdeklődők emellett neves romániai és külföldi zongoristák koncertjein vehetnek részt.
A fesztivál a Kolozsvári Magyar Opera, a kolozsvári filharmónia, a Gheorghe Dima Zeneakadémia, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület közös szervezésében valósul meg, így mindegyik intézmény otthont ad a fesztivál eseményeinek. Szombaton versenyt rendeznek fiatal zongoraművészek számára. A háromtagú zsűri tagja Rohmann Imre zongoraművész, Bera Adriana, a kolozsvári Gheorge Dima Zeneakadémia rektor-helyettese és Csíky Boldizsár zeneszerző lesz.
A fesztivál részletes programja a Kolozsvári Magyar Opera honlapján (www.hungarianopera.ro) olvasható.