2011. december 24., szombat

Készítsük fel szívünket Jézus érkezésére

http://www.szekelyhon.ro/magazin/keszitsuk-fel-szivunket-jezus-erkezesere
IOCHOM ZSOLT2011. december 23.,
Karácsonyra hangolódva a Segítő Mária Gimnáziumban
Csütörtök délután tartották a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium hagyományos karácsonyi ünnepségét, ahol az iskola kórusa után az ötödik és a kilencedikes diákok adtak elő karácsonyi történeket, valamint zenés-verses összeállításokat.
Tekintse meg fotógalériánkat! 
Az igazgatói köszöntő után az iskola több mint száz fős kórusa énekelt karácsonyi dalokat, majd az est folyamán az ötödik, majd a kilencedik osztályos tanulók alkalomhoz illő színdarabbal, zenés-verses összeállítással lepték meg társaikat, tanáraikat és szüleiket.
„A gondviselő Isten megadta nekünk, hogy egy újabb adventet élhettünk meg
A IX. osztályosok színvonalas előadásokkal készültek
Hosszú és a vége fele különösen felpörgő, tényleg embert próbáló várakozási időszakon vagyunk túl. Elfáradtunk, de a várakozás nem is könnyű próbája sem testnek, sem léleknek.
Különösen akkor, ha a várakozásban önvizsgálattal, a vágyaink felkutatásával, azok megértésével foglalkozunk. A karácsony amelyet várunk, annak a bizonyítéka, hogy Isten is vágyódik az ember után. Azért jött közénk, mert menyországot akar közöttünk, bennem és benned. A karácsonyban így találkozik az Isten és az ember, találkozhatok én és az Isten. Boldogságunkat Isten ajándékaiban keressük, nem Istenben. Az idei karácsony ne egy emlékünnep legyen, hanem a gyermek Jézusban bennem szállást kérő Istennel való igazi találkozás. Ha ez sikerül, és átadom magam ennek, akkor nem kevesebbet kapok, mint az Ő békéjét, a megváltást. Készítsük fel szívünket Jézus érkezésére. „Örvendjetek az Úrban szüntelen! Újra csak azt mondom: örvendjetek! Az Úr közel van” – idézte beszéde végén Szent Pál apostol Filippiekhez írt sorait Tamás Levente igazgató.
A kórus karácsonyi dalait követően a hagyományokhoz híven az ötödik és a kilencedik osztályos tanulók szerepeltek
A hét folyamán a Segítő Mária Gimnázium Diáktanácsa által megrendezett karácsonyi vásár igen sikeresnek bizonyult, ennek bevételéből ajándékokat vásároltak. A diáktanács képviselői pénteken harmincnégy csomaggal lepték meg a gyerekosztály lakóit.