2012. július 27., péntek

A perkői fesztivál a magyar nemzeté

E cikket nemrég küldte egy olvasónk. Talán elfelejtettük volna hiszen még júniusban jelent meg, de amikor elolvastuk éreztük aktualitását.
A KNDP-s képviselő "otthosan" mozog a kovásznai tájakon, talán a felebaráti cselekedettel éppen a helyhatósági választásokra ért oda és a szövetségi megyefönök meghívására. Mi ebben a különös, talán semmi, de a szövetségiek a választások előtt sírdogáltak, hogy az anyaországiak (értsd Fidesz) "beavatkoznak" az erdélyi belpolitikába... De a KNDP-s képviselő is éppen akkor abban az időszakban járt Erdélyben, akkor az miért nem tűnt anyaországi "beavatkozásnak"? Ja, a kettős mérce miatt ...  
Szerzõ: Hírmondó | 08/06/2012
Kapus Krisztián úgy értékelte, az egész magyar nemzet számára fontos a perkői rendezvény
Az erdélyi gyermek- és ifjúsági táncegyüttesek találkozójának idei kiadásán Tamás Sándor megyetanácselnök meghívására Kapus Krisztián, a Magyar Országgyűlés Gyermek- és Ifjúságvédelmi, Sport- és Ifjúságpolitikai Bizottságának elnöke is részt vett. A fiatal, fideszes politikustól a hagyományápolás fontosságáról érdeklődtünk.
– Legfontosabb, hogy a következő nemzedéket az értékekre neveljük, és ez itt, a Perkőn, ezen a csodálatos vidéken is zajlik. Nekünk, anyaországiaknak ezért is lényeges, hogy jelen legyünk Szentléleken – nyilatkozta a politikus. – Ez a fesztivál jó lehetőség arra, hogy a különböző vidékeken élő magyarok első kézből megismerjék egymás kultúráját, a békéscsabai Tabán együttes számára is kitűnő tapasztalatcserének bizonyult. 
Kapus Krisztián egyébként első alkalommal járt a Perkőn, viszont Sepsiszentgyörgyön többször megfordult, mivel Magyarországon úgy tartják, hogy Háromszék megyeszékhelye „Erdély kulturális és ifjúsági fővárosa”.