2012. július 29., vasárnap

Gyászban a város: Péter Páltól búcsúztunk

Több százan vettek részt Székelyudvarhely volt alpolgármesterének, egyik legszimpatikusabb közéleti személyiségének temetésén.
Búcsú Péter Páltól.ÍRTA: UH.RO
2012. július 27
A temetés előtti és utáni félórában fekete ruhás emberek sora kígyózott végig Székelyudvarhely főutcáin. Több százan, talán ezren is elkísértékPéter Pált utolsó útján. Mindenkit megrendített a halálhíre, bennünket, rokonainkat, szomszédainkat, ismerőseinket, közös barátainkat. Senki sem akarta elhinni, hogy valóban ez történt vele.
Életerős, jókedvű, jóindulatú és tevékeny emberként ismertük. Közeli és távoli ismerősöknek előre köszönt az utcán, élményszerű tanórákat tartott, egyszerű és kedves személyiség volt.
"Csupaszív és jóságos lélek volt. Nemzetünknek is jó napszámosa" - jellemezte ft. Mátyás Károly római katolikus főesperes a székelyudvarhelyi közélet egyik legszimpatikusabb személyiségét. A 37 évesen elhunyt Péter Pált, akit önkormányzati képviselőként, tanárként, harcos környezetvédőként, kiváló szakemberként és volt alpolgármesterként ismert a város, 2012. július 27-én, 17 órától helyezték örök nyugalomra Szent Miklós-hegyi temetőben.
Péter Pált a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal saját halottjának tekintette, a katolikus egyház is szeretettel emlékezik rá, mert jó ember volt, mindig jót cselekedett - hangzott el a szertartáson.
Halálát információink szerint előrehaladott szívkoszorúér-meszesedés okozta.
„Könnyű léptekkel járni a földön" – jut eszünkbe, ha rá gondolunk, egyik barátjának jelmondata.
Az uh.ro szerkesztősége tisztelettel és szeretettel emlékezik rá, családja gyászában osztozik.