2012. július 26., csütörtök

Magyarvalkói napok 2O12

Tamás Gábor, a rendezvény sztárvendége koncertje közzepén a szabadtéri szinpadon mondta: ’’milyen szép fehér fal látszik ide’’Igen, ez a szép fehér építmény nem más mint a magyarvalkói református erődtemplom, melyet az idelátogató még éjszaka is észrevesz. 
Kalotaszeg felszegi vidékén fekvő kisfaluban, maroknyi embercsapat próbálja tudatosítani mindazt a kincset, amit őseiktől örököltek, a természet adta és ember alkotta értékeket. 
E három napos rendezvényen szinte minden hagyományos programra sor került: a gasztronómia (bográcsos, kürtöskalács, hólabda), a népdalok, a néptáncok, az operett slágerek sem hiányoztak, sőt ezt kiegészítették a Kalotaszeg más vidékeiről érkezett fellépők is ezzel is gazdagítva a rendezvényt. 
Vasárnap gyönyörű istentisztelet és ezt követően tanulságos történelmi előadás a magyarvalkói reformátusságról felemelő érzést támasztott a jelenlevő ünneplőkben. 
Nem véletlenül nevezték őseink ’’Magyarvalkó-Kalotaszeg gyöngye’’, hiszen olyan érték birtokában van, melyel nem minden Kalotaszegi vidék rendelkezik. Ezt ki is kellene jobban használni. 
Hálásan köszönjük a Magyar Polgári Párt Kolozsmegyei és kolozsvári szervezetének adományait és a fáradságot nem kímélő Búzás István megyei alelnök, Pávai Mária megyei ügyvezető elnök, Urbán Imola elnökségi tagok megjelenését. 
Bálint Lidia Erzsébet, helyi tanácsos,a MPP helyi szervezet elnöke.