2012. augusztus 26., vasárnap

Új abszolút melegrekord és várható viharok

R. Kiss Edit | 2012.08.26. 
Megdőlt szombaton az augusztus elején regisztrált új abszolút nyári melegrekord Csíkszeredában, a városban ugyanis közel 36 Celsius-fokot mértek aznap. A kánikulát viharok és lehűlés váltja fel.

Újabb rekordot jelentő hőmérsékletet regisztráltak a csíkszeredai állomás hőmérői

A csíkszeredai meteorológiai állomáson 35,9 Celsius-fok volt szombaton az aznapi legmagasabb hőmérsékleti érték. Ezzel nemcsak az augusztusi melegrekord dőlt meg ismét, hanem meghaladja ez az érték a városban valaha mért eddigi legmagasabb hőmérsékleti értéket, az augusztus 6-án regisztrált 35,8 Celsius-fokot is. Míg az előző, 35,5 Celsius-fokos abszolút csíkszeredai melegrekord 59 évig tartotta magát, addig most alig húsz nap telt el az újabb abszolút rekordot jelentő hőmérséklet regisztrálásáig. Vasárnap délután 35,5 Celsius-fokot mértek a csíkszeredai meteorológiai állomáson, így az aznapi hőség kevéssel ugyan, de alatta maradt a szombatinak.
Vasárnap estétől már lehűlés várható, az ezzel együtt érkező viharok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű riasztást tett közzé az ország összes megyéje számára.