2013. május 30., csütörtök

Sárga jelzésű árvízriadó az ország észak-keleti és nyugati részének tíz megyéjében

Sárga jelzésű árvízriadót bocsátottak ki a hidrológusok Suceava, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Máramaros, Hunyad, Bihar, Arad és Fehér megyék folyóira, a riadó ma délutántól péntek estig érvényes.
Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet által kiadott figyelmeztetés értelmében csütörtök délután 15 órától péntek este 22 óráig a következő folyók hidrográfiai medencéinek egyes folyóin megnőhet a vízhozam és ezzel együtt a víz szintje, meghaladva esetleg a készültségi szintet: Visó, Iza, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Szeret és Prut.
A sárga jelzésű árvízriadó csütörtök délután 15 órakor lép érvénybe a következő folyók hidrográfiai medencéjének kisebb folyóin: Visó, Iza (Máramaros megye), Fekete-Körös, Fehér-Körös (Hunyad, Bihar és Arad megyék) és Aranyos (Fehér megye).
Pénteken 3 órától áradások következhetnek be egyes kisebb folyókon a Szeret felső és középső folyásának medencéjében (Suceava, Neamţ, Iaşi és Vaslui megyék), valamint a Zsizsia felső folyásának medencéjében ( Botoşani és Iaşi megyék).