2013. május 30., csütörtök

Újabb stratégiai megállapodásokat köt a kormány

2013.05.30
Újabb négy magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint.
A felhatalmazás alapján a Denso Gyártó Magyarország Kft.-vel és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-vel a kormány nevében a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára, a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel a nemzetgazdasági miniszter, a Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt.-vel pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára írja majd alá a megállapodást.
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár korábban elmondta a kormány azért köt stratégiai megállapodásokat a Magyarországon jelen lévő külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal, hogy a cégek nyereségük minél nagyobb részét fektessék be újra Magyarországon. A megállapodásokkal azt szeretnék elérni, hogy ezek az alapvetően külföldi tulajdonú és alapvetően exportra termelő cégek, "még jobban, még biztosabban, még kiszámíthatóbban érezzék itt magukat Magyarországon" - mondta az államtitkár. A tervek szerint mintegy negyven megállapodás megkötését tervezi a kormány, eddig 23 megállapodást írtak alá. (MTI