2013. május 22., szerda

Undorító - Gigi Becali kegyelmet kér Traian Băsescu államfőtől

2013. május 21.  maszol/Agerpres
A hétfőtől három évre bebörtönzött Gigi Becali felhatalmazta ügyvédeit arra, hogy kegyelmi kérvényt nyújtsanak be az államfőnek. Ezt az üzletember egyik jogi képviselője, Bogdan Vlad erősítette meg kedden az Agerpres hírügynökségnek.
Gigi Becali és Traian Băsescu | Fotó: archívA bejelentés nem meglepetés, Becali ugyanis már hétfőn, az ítélethirdetés után meglebegtette, hogy számít az elnöki kegyelem intézményére. Sebastian Lăzăroiu, az államfő tanácsadója az elítélt kijelentésével kapcsolatban a RFI-nek kedden elmondta, a kegyelmi kérvénynek hosszú utat kell bejárnia addig, amíg eljut Traian Băsescuig. Emlékeztett arra, hogy a kérvényt véleményeznie kell több intézménynek is.
Gigi Becali és a telekcserével kapcsolatos per másik két elítéltje, Victor Babiuc volt védelmi minister, illetve Dumitru Cioflină tábornok ugyanabban a zárkában, a Rahova börtönben töltötték első éjszakájukat. A büntetés-végrehajtási intézmény szóvivője, Gabriela Livadariu tájékoztatása szerint az elítéltéket legtöbb 21 napig megfigyelés alatt tartják. Ebben az időszakban felmérik az egészségi és pszichikai állapotukat és a fogva tartáshoz való alkalmazkodási képességüket.