2014. május 4., vasárnap

KÜLÖNLEGES VIRÁGOK ANYÁK NAPJÁRA

A dzsungel mélyéről jöttek, de ma már nálunk is megtalálhatók a legszebb trópusi virágok. Ismerjük meg páratlan szépségüket.
Orchideák:
Cserepes és vágott virágként is találkozhatunk vele, virágboltokban és kertészetekben. Cserepes virágból ma már több fajtát is vásárolhatunk, de vágott virágként is érdemes pénzt áldozni rá, mert egy fürt orchidea akár egy hónapig szép marad a vázába, így nagyon tartós ajándék lehet. Fehér, rózsaszín, bordó, sárga, vagy épp zöld színben is megtalálható. Egy fürt orchidea akár 5-10000 Ft-ba is kerülhet, de akár díszdobozba csomagolva egy fej orchideát is vehetünk.
Strelitzia: Ismertebb nevén a papagájvirág.
Nevét furcsa madárcsőrre emlékeztető formájáról kapta, színe is a papagájra hasonlít kék, sárga és narancssárga színben pompázik. A virág zárt része még több virágot rejt magában, ezeket kézzel óvatosan szétnyitva tudjuk kiszabadítani. Cserepes virágként elég ritka, mert csak párás és világos klímán érzi igazán jól magát, ám vágott virágként igen kedvelt és népszerű.
Ára 1500-3000 Ft /száll, de akár két hétig is megmarad a vázában.
Protea:
Cserepes virágként még nem láttuk, de vágott virágként sem túlismert, pedig igen különleges trópusi szépség.
Hatalmas tömbszerű rózsaszín növény, amely kissé molyhos bevonattal rendelkezik. A király protea a legnagyobb, igen különleges látványt nyújt. Kiváló ajándék lehet egy szál is belőle, mert akár egy hónapig is megmarad, utána pedig kiszárítva eltehetjük emlékbe. Szála elérheti az 5-8000 Ft is, de nagyon egyedi csokor válik belőle a virágkötők kezében.
Flamingó:
Cserepes és vágott virágként is ismert és kedvelt dísznövény. Cserepes virágként tartva folyamatosan virágzik egy világos lakásban, de vágott virágként is érdemes rá pénzt szánni, mert akár egy szálból is szép ajándék válik belőle. Vázában tartva akár két-három hátig is eltart, színválasztéka igen nagy, ma már piros, bordó, zöld, fehér és rózsaszín árnyalataiban is megvásárolható. Egy szál flamingó ára kb. 500-2000 Ft között mozog, a cserepes flamingó 1500-8000 Ft-ig mérettől függően kapható.
Heliconia:
Az egyik legszebb és legritkább trópusi vágott virág hazánkban, csak kevés virágboltban találkozhatunk vele. Szépsége lenyűgöző, hatalmas akár 1 méteres szárral és 30 cm magas piros virággal is találkozhatunk. A belőle készült csokor hatalmas, és igen súlyos
Vázába tenni sem egyszerű, hiszen szára olyan vastag, mint egy facsemetének, így csak hatalmas nagyméretű váza tartja meg. Akár két hónapig is szép marad, más virággal nem is lehet összepárosítani. Ma már kisebb méretben több virágboltban láthatjuk, de az igazi óriásokat még kevesen tartják.
Ára 5-10000 Ft között mozog.
.