2018. április 28., szombat

Alex Soros: Mindenki azt kérdezi az apámtól, miért támogat egy országot, amely üldözte és ma is üldözi?

A HVG cikkírója - miközben szemelget egy izraeli lapból - megpróbálja a Soros ifjút pozitiv fényben szeretné bemutatni, eközben érdekes infókat oszt meg, amiért az alábbi cikk  megjelenthetett az Erdélyi Pogár hasábjain. Viszont senkit sem kell megtévesztenie a mosolygás nagyon is mély undort és sok titkos gondolatot takargat. 
A CEU-nak kiváltságos helyzetét kellene törvényesíteni, hiszen a többi egyetemet nem zavarta, hogy az akreditációs folyamatnak eleget tegyen, s amelyet minden országban törvényi előirások alapján akreditálnak. 
Mi lehet a CEU alapitóinak a hátsó gondolata, hogy nem akarnak a törvényi előírásoknak megfelelni? Az évek folyamán a CEU amerikai dokumentumokkal igazolta, hogy az egyetem, de közbe kiderült, hogy Amerikában nincs semmilyen anyaegyetem, amelynek lenne a fiókja. De ott Amerikában sem megengedett, hogy egy alapitvány egyetemi végzettséget igazoljon, egyetemi diplomákat osztogasson, akkor az anyaországban a CEU fenntartó, miért akarja ezt természetes vélni? 
A fiatal Soros ez esetben is hamisan állitja, hogy a magyar kormányfő a CEU bezárását szeretné! A törvényen kivüliség megszüntetése nem egyenlő a "bezárással" Bezárni csak a tulajdonos zárhatja be... Z.S.
2018. április. 27. Lengyel Miklós
A 87 éves Soros György fia, a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke az izraeli Yedioth Ahronot magazinjának adott exkluzív interjút. A lap tudósítóját azért érdekelte különösen Alex Soros, mert ő apjának politikai örököse, és mert vállalta zsidó örökségét is.
Ha komolyan veszed a zsidóságot, akkor telepedj le Izraelben! – tanácsolta Alexnek az édesapja. Alex nem ezt választotta, de igen aktív Izraelben: NGO-kat támogat, és pénzügyi befektetései is vannak. A Netanjahu-kormányzat ellenfelének tekinti. A Knesszetben van egy lex Soros törvényjavaslat, amely azoknak a nem kormányzati szervezetek tevékenységét kívánja korlátozni, melyeket a Nyílt Társadalom Alapítvány támogat.
Milyen viszonyban van Soros György Donald Trumppal hiszen mindketten ugyanannak a New York-i dollármilliárdos elitnek a tagjai? – kérdezte a lap riportere.
„Ne légy olyan, mint Donald Trump! – mondta az apám gyerekkoromban – felelte Alex Soros. „Trump dúsgazdag papa gyereke volt, ahogy én is. Apám nem vette komolyan Trumpot, aki gyakran állt a csőd szélén, de ezt úgy adta el, mint sikertörténetet.” 2008-ban Soros György nagy pénzzel támogatta Barack Obamát. 2016-ban Hillary Clinton kampányának egyik legfőbb szponzora volt. Ezeket a pénzeket mind a saját vagyonából fizette, nem pedig az alapítványból.
A közép- és kelet-európai kormányok a migráns ügyek miatt harcolnak a Soros-alapítvány ellen, de Oroszország miért? Ott semmilyen migránsprobléma sincs! Miért tiltották ki a Soros alapítványt Oroszországból? – kérdezte a riporter.
„A Szovjetunió bukása után Soros György Marshall-tervet javasolt, de ezt lesöpörték az asztalról Washingtonban. Aztán jött Putyin, akivel elsősorban Hodorkovszkij és Ukrajna miatt került szembe az apám” – mondta Alex Soros.” Hodorkovszkij az eszményképének tekintette Soros Györgyöt, aki emiatt elfogadhatatlanná vált Putyin számára. A végső szakítás Ukrajna miatt következett be”.
Mi lesz Magyarországon? A Közép-európai Egyetembe Soros eddig több mint 250 millió dollárt fektetett be – kérdezte a riporter.
"Orbán Viktor miniszterelnök be akarja záratni a CEU-t!" – felelte Alex Soros. "Kaptunk egy év haladékot, de a szándék világos, a CEU-t Orbán meg akarja fosztani attól, hogy amerikai diplomákat adjon ki, és ez a bezáráshoz vezethet. Nem hiszem, hogy a Soros elleni kampánnyal nyerte meg a választást Orbán Viktor. Sokkal inkább arról van szó, hogy nincs ellenzék, a média nagy része a kormányt támogatja, a tehetséges fiatalok pedig kivándorolnak Magyarországról, mert úgy látják, nincs jövő. Mindenki azt kérdezi az apámtól, miért támogat egy országot, mely üldözte és ma is üldözi őt? Mire ő azt válaszolja: a szegényeket akarom támogatni ebben az országban – nekem ezt jelenti a zsidó hagyomány!" – felelte Alex Soros a Yedioth Ahronot izraeli lap tudósítójának.