2018. április 9., hétfő

Románia, Bulgária, Görögország és Szerbia vezetõi által megalakult a "Balkáni visegrádi csoport"- amely az Európai Unió "védő fala" lehet -

Érdekes módon eléggé kevés visszhangja volt a tavaly októberben megalakult "Várnai Négyek" kezdeményezésnek. Igaz akkor még az akasztós kormányfőnk volt de annál fontosabb lehet, hogy a mostani választáson a Fidesz győzött.
Ezért is gondoltuk, hogy közzétesszük. HZ 
3 Oct 2017, 
Mădălina Cerban, az AGERPRES különtudósítója jelenti: Mihai Tudose kormányfő azt nyilatkozta kedden Várnában, hogy Románia, Bulgária, Görögország és Szerbia az Európai Uniót védő 'fal' lehet.
"Nem csináltunk egyebet, mint kibővítettük az együttműködést Románia, Bulgária, Görögország és Szerbia között. (...) A négy ország lehet az Európai Unió kapuja, de lehet akár egy olyan fal, amely védi az Uniót" — hangoztatta a román miniszterelnök.
Tudose szerint fontos, hogy mindenki megértse, hogy "ez a csapat" nem "valaki, vagy valami ellen" állt össze, hanem azért, hogy "együtt jobban érvényesítsék érdekeiket".
Bojko Boriszov bolgár államfő szerint kedden megalakult Várnában a "balkáni visegrádi négyek csoportja", amely "jót tesz Európának" és amely "együtt fogja hallatni hangját".
A négy kormányfő a várnai Evkszinográd palotában vett részt a magas szintű négyoldalú találkozón, a következőre várhatóan Szerbiában kerül sor. AGERPRES/(RO — szerkesztő: Andreea ROTARU; HU — szerkesztő: ERDÉLY András)