2018. április 11., szerda

Soros kinevezte az ellenzék új vezetőjét

888.hu 2018. április 10. 
A Fidesz 2/3-os győzelme után hullottak a fejek az ellenzék köreiben.
Gyakorlatilag egy nap sem telt el, és ezzel párhuzamosan elképesztően érdekes folyamatok indultak meg az ellenzéki oldalon – írja az Origo. Az utóbbi években egyértelművé vált, hogy az ellenzék jelentős részét Soros György pénzeli Amerikából, aki a kormány megbuktatására nem sajnálta a dollármilliókat, az energiát és a szervezést. Az április 8-ai választáson azonban kiderült, hogy semmire sem ment az anyagi és szellemi támogatással. Hiábavaló volt minden erőfeszítése, a Fidesz-KDNP pártszövetség ugyanúgy kétharmadot szerzett, mint az ezt megelőző két választáson.
Soros a vereséget nem tolerálja. Rádöbbent arra, hogy ezekkel a pártokkal nem lehet leváltani a kormányt. Ezért jött a szomorú szembenézés: az ellenzéket le kell váltani, mégpedig azonnal. Ennek jeleit láthatjuk vasárnap óta, mégpedig meglepő intenzitással. Nézzük a sort:
A semmiből jelentette ki Vona Gábor, hogy nem veszi át a parlamenti mandátumát, így nem lesz képviselő a következő négy évben. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik bukott elnöke kivonul a politikából. Vona ráadásul az utóbbi hónapokban mindent Soros érdekének megfelelően csinált, persze nagyon ügyetlenül.
Hadházy Ákos is jelezte, hogy lemond a pártvezetésről. Ebben közrejátszhatott az is, hogy az LMP-n belül óriási feszültségek vannak, sajtóértesülések szerint a baloldal felé való, pártelnökségi engedély nélküli közeledése miatt fegyelmi eljárást indítottak ellene.
A választási zakót követően lemondott az MSZP teljes elnöksége. Ráadásul Gőgös Zoltán korábbi szocialista képviselő Vonához hasonlóan visszaadta mandátumát, mindenki legnagyobb meglepetésére.
Az Együtt sem úszta meg a lemondási hullámot, a párt vezetői itt is lemondtak.
Bár korábban a Momentum vezérkara kilátásba helyezte, ha nem jutnak be a parlamentbe, lemondanak, azonban erre egyelőre semmilyen jel nem utal. Sőt,Fekete-Győr András elnök a választás estéjén őrjöngve hergelte a párt eredményváróján megjelenteket. A lendületes "demokrata" azt mondta, hogy a Fidesznek nem tud gratulálni a győzelemhez. Közismert, ő jó viszonyban van az új ellenzéki főnökkel, Soros kinevezettjével, Gulyás Mártonnal.
Miközben Soros jól láthatóan átalakítja az ellenzéki palettát, képtelen elfogadni a demokratikus választás eredményét. Némileg meglepő módon egy olyan szereplőt húzott elő a kalapból, akit meglehetősen jól ismer a közvélemény.
Soros Gulyás Mártont tette meg az ellenzék új vezetőjének
Gulyás Márton, a háttérben mozgolódva, máris tüntetést szervez hétvégére. Valójában egészen példátlan, hogy egy kormány ilyen hatalmas felhatalmazást kap a választóktól, mint most a Fidesz, óriási részvétel mellett óriási fölénnyel győz, kétharmados többséget szerez, és a nem létező (majdani) ellenzék vezetője, Soros fő magyarországi embere tüntetést szervez, arról beszél Soros újságjában, hogy ne járjanak be az ellenzéki képviselők a parlamentbe, hiba volt, hogy nem szervezett polgári engedetlenséget, és konfrontatívabban kellett volna koordinálni, stb., stb.
És ebben az ellenzéki Soros-médiumok tapsikolva segédkeznek. Természetesen nem csak a 444, ami konkrétan Soros lapja, de a Soros által pénzelt egyéb ellenzéki propagandaújságok is mind-mind az új Soros-tervet hajtják végre: leváltani a régi ellenzéket, és kinevezni az újat. A Gulyás Márton-féle ellenzéket.
Visszatérve a hétvégi tüntetésre: a szervezők gyalázatosan erőszakos felhívást tettek közzé. Forradalomról locsognak, és nem véletlenül amerikai mintát emlegetnek sunyi módon a hatalomgyakorlásban.
Soros György leghűségesebb kitartottját, Gulyás Mártont nevezte ki az ellenzék új vezetőjének, és az új ellenzék megszervezésének a feladatát is ő kapta. Az M1 Szemtől szembe című műsorában a hírrel kapcsolatban Deák Dániel, a Figyelő című lap munkatársa elmondta: a választási kampány idején egyértelmű volt, hogy Soros György a balliberális ellenzéki pártokat marionettbábként mozgatja, és hogy ők az üzletember „magyar hangja”. Nem meglepő – hívta fel a figyelmet –, hogy a választási eredmények után úgy látja, hogy az a projekt, amit éveken keresztül finanszírozott, működtetett és ellátott ötletekkel, az kártyavárként omlik össze.
Deák Dániel szerint mindenképpen érdekes, hogy Soros a jelek szerint immár nem elsősorban az ellenzéki pártokon keresztül igyekszik befolyásolni a magyar belpolitikát, hanem az NGO-hálózatán keresztül. Ezek – utalt vissza a korábbi hírekre az elemző – igyekeztek már beavatkozni a választási kampányba is.
Gulyás Márton ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz – emelte ki –, miután láthatóan az volt a célja korábban is, hogy a Soros-paktum értelmében az ellenzéki pártokat összeterelje, és minden egyes egyéni körzetben olyan egyedüli ellenzéki jelölt induljon, aki a migrációs politikában a leginkább befogadó álláspontot képviseli.
A Figyelő munkatársa szerint Soros György az elkövetkező időszakban várhatóan ezekre a civil szervezetekre támaszkodva erőteljesebb üzeneteket fog megfogalmazni, és utcai tüntetések, különböző provokációk sem kizártak.
Deák Dániel szerint az ellenzék ahelyett, hogy magába nézne, külső tényezőkben keresi a csúfos vereségének okát. Ezért kiáltanak választási csalást, miközben saját maguk is elismerik, hogy a kisebb hibák egyáltalán nem befolyásolják érdemben a választási eredményt. Mindezek mögött a Soros-hálózat állhat, amely az Egyesült Államokban is hasonló akciókat hajtott végre Donald Trump győzelme után.