2018. május 23., szerda

13 gyerek maradt árván a magyarországi buszbaleset nyomán

2018. május 23. 
A Maros megyei hatóságok szerint 13 gyerek maradt árván a ceglédberceli buszbaleset nyomán. Székely László és Sagyebo István, Mikefalva és Balavásár polgármestere úgy számítja, hogy a 13 gyerek közül 11 mindkét szülőjét elveszítette - írja az Agerpres. 'Információink szerint négy személy balavásári volt. 
Két férfi és két nő, akiknek összesen nyolc kiskorú gyerekük volt, az egyik családnak hat, a másiknak kettő. Elkezdtük az eljárást a gyámok kijelölésére' - nyilatkozta Sagyebo István, Balavásár polgármestere. Székely László szerint négy áldozat mikefalvi volt. 
'Négyen azok közül, akik meghaltak a magyarországi buszbalesetben felsőkápolnaiak és désfalvaiak voltak. Három férfiról és egy nőről van szó, két férfi testvér volt, a nő egyikük felesége, valamennyien Szlovéniában dolgoztak. (...) 
Három gyerek mindkét szülőjét elveszítette, másik kettőnél csak az anya maradt életben, aki nem volt a buszban. Az egyik elhunyt személynek nem voltak gyerekei' - nyilatkozta Székely László. Nagy Zsigmond Maros megyei alprefektus jelentést kért az árván maradt gyerekekről, és elmondta: egyelőre nem sikerült kinyomozniuk, hová való a kilencedik áldozat. (agerpres)