2018. május 30., szerda

Banat Agralim Mezőgazdasági Vásár

Pataki Zoltán  2018. május 30., 
A Temesvári Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem (USAMVB), a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával partnerségben 2018. június 8–10. között 16. alkalommal szervezi meg Banat Agralim Mezőgazdasági Vásárt. A pénteki megnyitó ünnepségen ott lesz Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter és az oktatás, kutatás és innováció minisztériumának képviselője is.
A mezőgazdasági vásárt beharangozó sajtótájékoztatón Florica Chiriță ügyvezető kamarai elnök elmondta: a Banat Agralim vásár évről évre bővül, gyarapodik, a tavaly 15 000 látogatója volt, idén még több látogatóra számítanak. 2021-ig, amikor Temesvár Európa Kulturális Fővárosa lesz, akár a külföldi turisták számára is vonzó attrakció lehet a mezőgazdasági vásár. Idén a hazai vállalatok mellett Szerbiából és Magyarországról érkezett cégek és gazdák is bemutatják termékeiket.
Alin Popescu, a Temesvári Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem rektora a sajtónak azt nyilatkozta: a vásáron külön csarnokban mutatják be a mezőgazdasági kutatóintézetek legújabb eredményeit és innovációit. A vásáron mintegy 120 mezőgazdasági vállalat, társulás és egyéni vállalkozó mutatja be kínálatát. Nagy lesz a választék mezőgazdasági gépekből, a mezőgépgyártó vállalatok szabadföldi bemutatót is tartanak az érdeklődők számára. A tenyészállatokat bemutató részleg kínálata is nagyobb lesz a tavalyinál, a haszonállatokon kívül lovas és kutyás bemutatókra is sor kerül. Nem hiányoznak a vásárról a biotermékek és hagyományos termékek sem, amelyek nagyobb jövedelmet biztosítanak a gazdák, és egészséges, vegyszerektől mentes termékeket a fogyasztók számára.
A péntektől vasárnapig 9–18 óra között látogatható mezőgazdasági vásárban a gyermekeknek külön tombolát szerveznek, ahol meglepetéstárgyak lesznek a nyeremények!