2018. május 11., péntek

Gyökeret vert Egriben a tőrvívás?

 2018-05-11 
Az SZSK tőrvívóinak a vetési munkájának megérett a gyümölcse: egy óvári srác ob-ra készül.
Egriben is nagy sikernek örvendenek a vívóedzések. Néhány hete kezdődtek meg tréningek a Szatmárnémeti SK tőrvívó edzőinek felügyelete alatt, és máris 10–15 gyermek már rendszeres résztvevője ezeknek a tevékenységeknek.
A megyében nem ez az első kezdeményezés. Mint ismeretes, korábban Kaplonyban volt egy próbálkozás arra, hogy újraélesszék a Nagykároly-környéki párbajtőrvívást, viszont megfelelő felszerelés hiányában sikertelen volt a próbálkozás. Később Vetésben mentek el a Szatmárnémeti SK tőrvívó szakvezetői, és több mint egy éven keresztül zajlottak az edzések, viszont a helyi önkormányzat támogatásának hiányába megszűnt az együttműködés. Viszont ez utóbbi kezdeményezésnek van látszata, hiszen az óvári Dobozi Ádám már a gyermekbajnokságra készül.
„Szerettünk oda járni, viszont az edzések javát a Csipler Sándor Vívóteremben kell rendezni, mert itt vannak a gépek, amelyekre szükség van a gyakorlásnál is. Ügyes gyerekek voltak, szerettek járni, de sajnos a helyi önkormányzattól nem kaptunk támogatást a gyerekek szállítására. Szerintem, ha folytatni tudtuk volna ott a munkánkat, akkor több gyerek lett volna a községből, akikkel idén mehettünk volna a gyerek korosztályos bajnokságra” — panaszolta Lengyel Éva edző.
Ezt a támogatást kapják meg most Egriben. „Márton Zsuzsanna polgármester és Gábor Annamária iskolaigazgató is felkarolta és támogatja a kezdeményezésünket. Hetente egy edzést Egriben, egyet pedig a vívóteremben tudunk rendezni, a gyerekek szállításának a költségeit pedig vállalták, ami nagyon nagy segítség. Rendszeresen van 10-15 egri gyerek, aki jár az edzésekre. Hamarosan növelni fogjuk az edzések számát, és többet fogunk dolgozni velük a szatmári teremben” — tette hozzá a Lengyel Éva, aki több mint egy évtizeden keresztül vezette a szatmárnémeti fiú tőrvívó olimpiai felkészítő központot, és olyan srácokat nevelt a Csipler-teremben, akik országos bajnokok, a nemzetközi porondon is dobogósok, illetve később olimpiai játékokon vettek részt.
Pesek Attila