2018. május 18., péntek

Megnyílt az Aradi Gazdasági Vásár Ipar, gasztronómia és kínai lehetőségek

Ferenczi Arnold 2018. május 17.
Ma délelőtt 11 órakor nyílt meg az Expóban az Aradi Gazdasági Vásár, amelyre már az első nap szép számban gyűltek össze az érdeklődők. Az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Megyei Tanács és a Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara közreműködésével megszervezett eseményen a kínai Hajnan tartomány delegációjának a képviselője is beszédet tartott, aki nagy üzletkötési lehetőségeket lát városunkban, ezúttal is megerősítve a gazdasági, kulturális és szociális kapcsolatot a két fél között. A megnyitó egyik fénypontja a Kürtösi Railport és az Astra Rail együttműködési szerződésének az aláírása volt – a közös projekt 16 millió euróba kerül, és nem kevesebb, mint 100 tehervagon eladását jelenti, amely fontos közgazdasági lépést jelent Aradnak.
A program idején az A pavilonban bemutatkoznak az aradi ipar legfontosabb gazdasági szereplői, míg a B pavilon a térség gasztronómiai és borászati különlegességeinek nyújt helyet. A C pavilonban sikeres aradi vonatkozású márkákat szeretnének népszerűsíteni a szervezők. A Kínából érkezett kiállítók termékeit az épület első emeleti termében lehet megtekinteni, ahol különböző számítástechnikai, ipari és hagyományos természetgyógyászati teákat, illetve termékeket tekinthetnek meg az érdeklődők.
A szervezők ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak minden érdeklődőnek az Expo Vásárközpontig. Az ingyenes autóbuszos járat az aradi Hegyalja térről (Podgoria) indul félóránként, 10.30-tól 16.30 óráig bezárólag. Kivételt képez a szombati nap, amikor az első autóbusz 9.30 órakor indul a Hegyalja térről az Expóba, az utolsó pedig 20.30-kor. Vasárnap szintén 10.30-kor indul az első busz, 14.30-kor pedig az utolsó.A vasárnapig tartó vásárra a belépés ingyenes mindenki számára