2018. május 26., szombat

„Orbán Viktor lesz az európai ellenállás központi figurája ”

2018.05.26., Megadja Gábor
Milo Yiannopoulos, az Egyesült Államokban élő brit politikai kommentátor, újságíró Magyarországra érkezett. A jobboldali fenegyereket folyamatos támadják az amerikai közéletben, a leggyakoribb vádak, amelyekkel baloldali ellenfelei illetik, hogy rasszista, szélsőjobboldali, náci, nőgyűlölő… Sok, a PC-terrort megelégelő jobboldali viszont hősként tiszteli. Érkezésére a magyarországi “haladó” média is hadrendbe állt, és ők sem fukakarkodnak a hamis címkézéssel. Milo készséggel válaszolt a Figyelő kérdéseire előadása előtt.
- Sokan gondolják úgy, hogy te csak egy troll vagy. Mi viszont kíváncsiak vagyunk a “komoly Milóra”. Szóval milyen a valódi Milo?
- Azt üzenem az idősebb konzervatívoknak és azoknak, akik csak egy beszólogatós figurának tartanak, hogy nyugodtan támogathatnak. Meleg vagyok, ez rám és Istenre tartozik, de határozottan elutasítom a meleglobbit. Minden konzervatív felsorakozhat azokért az értékekért, melyeket védelmezek. Én egy nagyon hatékony fegyver vagyok a baloldallal szemben.
- Melyek ezek az értékek?
- Konzervatív vagyok és mélyen hiszek Istenben. Fontosnak tartom az egyéni jogokat és felelősséget. Védelmezem a szabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát, a kapitalizmust, a jogállamot. Azt gondolom, hogy mindenkinek joga van úgy boldogulni, hogy az állam ne nyomja el.
- Miért tartod magad hatékony fegyvernek a baloldallal szemben?
- Ők azt gondolják rólam, hogy úgy viselkedek, úgy beszélek, mint a baloldaliak, de pont azért félnek tőlem, mert keresztény vagyok. Mélyen hiszek, ezért a morális útmutatást Istentől eredeztetem, nem pedig egy államapparátustól. A totalitárius rezsimek, ideológiák, mint amilyen most a baloldal, de említhetném a nácizmust is, alapvetően két dolgot támadnak: a viccet és a vallást, mert ezeket nem tudják ellenőrizni. Szeretek vicces lenni, és hiszek Istenben, a baloldal emiatt retteg tőlem.
- És miért harcolsz?
- Ugyanazokért a dolgokért állok ki, amit az idősebb konzervatívok is fontosnak tartanak. Talán ők is belátják, hogy a nagyon kedves és udvarias módszerek nem mindig működőképesek. Én meg tudom szólítani a 15 éveseket. Azt üzenem azoknak, akik ízléstelennek tartanak, hogy a fiatalok meghallgatnak engem, és nagyobb eséllyel meg tudom győzni őket azokról a dolgokról, amelyeket fontosnak tartunk. Ha pedig a fiatalabb generációkkal el tudjuk fogadtatniaz értékeinket, akkor van reményünk arra, hogy megmentsük a nyugati civilizációt. 
- Mi veszélyezteti szerinted ezt a nyugati civilizációt?
- Nem teszek különbséget az iszlám és a politikai iszlám között. Úgy gondolom, hogy nem csak a iszlám terroristák követnek el borzalmas dolgokat, hanem maga a “mainstream iszlám” jelent veszélyt. Az iszlám világban ugyanis módszeresen elnyomják, megölik a nőket és a melegeket. Az iszlám fenyegetést jelent a nyugati értékekre. Ezért tartom fontosnak megjegyezni, hogy Magyarország nemzetközi szinten is példát mutat.
- Ezt hogy érted? Miben mutat Magyarország példát?
- Orbán Viktor politikájára gondolok. Úgy vélem, hogy a magyar miniszterelnök lesz az európai ellenállás központi figurája, aki kiáll az iszlám hódítás ellen, és szembeszáll azokkal a külső erőkkel, akik a bevándorlást Magyarországra és az európai kontinensre akarják erőltetni. És ezzel párhuzamosan megtöri a baloldal iszlámimádatát.
Mondok egy meghökkentő párhuzamot. Annak idején a keresztes lovagok védelmezték a nyugati civilizációt. A harcuk jogos volt, a helyes dolgot cselekedték. Most ismét keresztes lovagokra van szükségünk, csak kulturális értelemben. Orbán Viktor pedig a motorja annak a 30-40 éves folyamatnak, amelynek során visszaszorítjuk a legnagyobb veszélyt jelentő dolgot az életünkből, az iszlámot. Orbán Viktor az, aki meghúzza a határokat, és kimondja: nem kérünk ebből.