2018. május 7., hétfő

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A Facebook-oldalán jelentette be Schiffer András, az LMP alapítója, korábbi parlamenti frakcióvezetője és társelnöke, hogy a hétfői nappal megszűntette tagsági jogviszonyát a pártban.
Schiffer két évvel ezelőtt lépett vissza a hivatalos politizálástól, lemondva parlamenti mandátumáról. Ettől függetlenül rendszeresen adott interjúkat és a Facebook-oldalán is aktívan nyilvánult meg közéleti-politikai témákban. Nem riadt vissza attól sem, hogy éles kritikákat fogalmazzon meg az LMP-vel szemben.
Schiffer számára az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője csatlakozott az LMP parlamenti frakciójához. A párt egykori társelnöke emlékeztetett rá, hogy Szabó még 2016-ban az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában „a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott”, és a szabadkereskedelem mellett állt ki.
A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés” – szögezte le mostani Facebook-bejegyzésében Schiffer.
Az LMP egykori társelnöke szerint a pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva.
A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: »Van, ami nem eladó! «. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben” – írta közösségi oldalán Schiffer.