2018. május 8., kedd

Újabb olasz beruházás Nagyszentmiklóson Új olasz gyárat avattak az Aranka partján

Pataki Zoltán 2018. május 08., 
Románia legnyugatibb fekvésű városa, Nagyszentmiklós arról híres, hogy a munkanélküliség itt ismeretlen fogalom, de a városvezetés újabb beruházások és új munkahelyek megteremtését tűzte ki céljául. Nemrég nyitotta meg kapuit a Piazza Rosa új gyára, amely további munkalehetőségeket és fontos bevételeket biztosít az Aranka-parti város lakói számára.
A Piazza Rosa egy olasz családi vállalkozás, amely 2005-ben lépett be a román piacra. Az olasz cég öntőformák csiszolására és fényezésére, lézeres hegesztésre és vésésre, valamint mechanikai tervezésre szakosodott. Az olasz vállalat a tavalyi évtől a Standex Csoport tulajdona lett, amely világelső az öntőformák vegyi felületkezelése területén.
Dănuț Groza nagyszentmiklósi polgármester szerint a város igyekszik megtartani a meglévő beruházásokat, és ezzel párhuzamosan új vállalkozókat vonz Nagyszentmiklósra. „Nekünk az az érdekünk, hogy a lakosság minél több munkahelyből választhasson. Ahol a vállalkozások egymással versenyeznek a munkaerőért, ott jobb fizetésre számíthatnak az alkalmazottak. Nagyszentmiklós már eddig is fontos kisrégós gazdasági központ volt, de a jövőre nézve további merész fejlesztési terveink vannak” – nyilatkozta a nagyszentmiklósi polgármester.