2018. június 9., szombat

A Pannónia Szálló új tulajdonosaival tárgyalt Kereskényi Gábor

2018-06-08 
Hamarosan ismét a régi fényében tündökölhet Szatmárnémeti központja, és annak szimbolikus épülete a Pannónia Szálló – az új tulajdonosok ma bemutatkozó villámlátogatásra érkeztek Kereskényi Gábor polgármesterhez.
Azt követően, hogy Kereskényi Gábor polgármester nemrég bejelentette, a Regionális Opreatív Program (POR) keretén belül 6 millió euró támogatást nyert a város a Régi központ felújítására, a városvezető ma Závodszky Péterrel, a Pannónia Szállót megvásárló cég képviselőjével, valamint a Dacia Rt. jövendőbeli vezetőjével, Baka Leventével találkozott. A konstruktív megbeszélés során Kereskényi Gábor elmondta, reméli, hogy a lehető legrövidebb időn belül megújul a 11 éve elhagyatottan álló épület, és ismét a városközpont egyik ékköve lesz. Ugyanakkor hangsúlyozta, a városvezetés minden tőle telhető segítséget megad a tulajdonosoknak.
„A Pannónia Szálló ügyéhez gyakorlartiasan kell hozzáállnunk, hiszen azok a vágyak, miszerint a polgármesteri hivatal a saját költségvetéséből megvásárolhatta volna az épületet, megvalósíthatatlanok voltak. Számunkra az a fontos, hogy a Pannónia Szálló ismét a régi pompájában tündököljön, és az új tulajdonos minél hamarabb elkezdje az épület felújítását. Mi minden segítséget megadunk nekik, hiszen számunkra is fontos, hogy a városunk egyik legszebb és leghíresebb épülete újból használható legyen. Az új tulajdonos is szeretné a lehető legrövidebb időn belül elkezdeni a felújítási munkálatokat — A kategóriás műemléképületről lévén szó, rengeteg engedélyre lesz szükség, s valószínűleg az egész engedélyeztetési procedúra nem ér véget egy-két héten belül, ezzel tisztában van mindenki. Mindazonáltal felhívtam a figyelmüket az állagmezőrző munkálatokra, hiszen senki nem szeretné, hogy az engedélyeztetési procedúra ideje alatt még inkább tönkre menjen az épület. Külön öröm számomra, hogy az egész Régi központ teljesen átalakul, hiszen modernizáljuk a parkot is, és sétáló övezetet alakítunk ki a Villanyóra és a Fehér Ház között.” – mondta a találkozó után Kereskényi Gábor polgármester.