2018. június 13., szerda

A Soros-hálózat célkeresztjében a magyar kormányt másoló Olaszország

https://pestisracok.hu/a-soros-halozat-celkeresztjeben-a-magyar-kormanyt-masolo-olaszorszag/
2018-06-11  AMBRUS PETRA
Olaszország megígérte, Olaszország betartja. Már a választások végeredményével sejthető volt, hogy gyökeres változásoknak néz elébe Itália, aminek egyik legfőbb pontja a tömeges migráció, és egyúttal az embercsempészet megfékezése. A mainstream sajtó, Brüsszel és Soros György szervezetei persze azonnal meg is lovagolták az olaszok első lényegesebb intézkedését, amikor nem engedélyezte az Aquarius, egy több száz migránst szállító hajó kikötését az olasz partoknál. A Human Rights Watch cikkében külön kiemelték, Olaszország rálépett a “kirekesztő, migránsellenes” magyarországi útra, ahol egyébként épp most akarják ellehetetleníteni azokat a szervezeteket, akik csupán “segítséget nyújtanának a menedékkérőknek”.
Itália, s új kormánya eddig tartja magát azokhoz az ígéretekhez, amelyeket a választások megnyerésével hirdettek. A szigorító intézkedések egyik legfőbb mozzanata a Líbiából érkező, több száz migránst szállító Aquarius hajó kikötésének megtiltása volt. Ezzel együtt meghúzták Brüsszel, és minden haladó gondolkodó bajszát, amire azonnal sivalkodással reagáltak. A Soros alapítvány által finanszírozott Human Rights Watch cikkezett az esetről, abban pedig vészjósló hangnemben írnak Olaszország “borzalmas” irányváltásáról. Külön megemlítik, hogy Matteo Salvini, az Északi-Liga elnöke, egyben olasz belügyminiszter, valamint Orbán Viktor “közösen igyekeznek átformálni az EU szabályait”. Arra is kitérnek, hogy mindez azért olyan borzalmas, mert Magyarországon jelenleg a civil szervezetek elnyomása van folyamatban.
Nem kérdés, hogy Magyarország és Orbán Viktor üdvözölni fogja Olaszország migránsellenes politikáját, hiszen a magyar kormány jelenleg kriminalizálni igyekszik minden olyan civil szervezetet, akik csupán segíteni szeretnének bajbajutott menedékkérőkön”– írják a cikkben
Fotó: France Inter

Az Európai Bizottság, ahogyan az várható volt, azonnal közleményt adott ki, amelyben haladéktalanul szólította fel Olaszországot és Máltát, hogy minél előbb szülessen döntés az Aquarius ügyében. Ahogyan kifejtették, “az érintett hatóságok elsődleges feladata a rászorulók szükséges ellátásának biztosítása kell lennie. Ez mindenek előtt álló humanitárius kötelesség”.
A SZOCI SPANYOLORSZÁG, MINT A REMÉNYSÉG MEGMENTŐJE
A Brüsszelből érkezett utasításra azonnal rá is kapott Spanyolország, hogy most az Európai Bizottság szemében ők lehessenek kvázi “az emberi jóság” megtestesítői. A brit Reuters hírügynökség információi szerint ugyanis Joan Ribó, Valencia szélsőbalos polgármestere közölte, hogy kész fogadni a Soros György által pénzelt a SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű álcivil szervezetek hajóját. Közben Ada Colau, Barcelona radikális baloldali városvezetője felszólította Pedro Sánchez, spanyol szocialista kormányfőt, hogy engedélyezze az Aquarius kikötését spanyol felségterületen és felajánlotta erre a célra a katalán fővárost. A migránspárti polgármester ezúttal nem járt szerencsével, mivel a spanyol miniszterelnök végül Valencia kikötőjébe rendelte a migránsokkal teli hajót.
Forrás: Human Rights Watch, MTI, PS; Vezető kép: Merco Press