2018. június 12., kedd

Meghalt Lovas István

Megrendültem hallottuk, majd olvastuk a hirt, hogy Lovas István a neves újságírü és publicista eltávozott az élők sorából. Ezúton is együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak és barátainak. Nyugodjék békében! Erdélyi Polgár szerkesztőségi gárdája!  
http://nepszava.hu/cikk/1161993-meghalt-lovas-istvan
Népszava|2018. jún 11. ,
Elhunyt Lovas István újságíró, publicista – jelentette be a hírt a saját blogján kollégája, Bayer Zsolt. Azt írta: a 73 éves Lovas reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek, majd egész nap nem vette fel a telefont, és nem jelent meg közös műsoruk, a Sajtóklub felvételén sem. „Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé” – írta Bayer.
Lovas István 1945-ben született Budapesten.
A Wikipédián szereplő életrajza szerint 1984 és 1990 között a Szabad Európa Rádió szerkesztője volt Münchenben, illetve tudósítója New Yorkban. 
1990 júliusában tért haza és azóta elhunyt barátjával, Méhes Csabával létrehozta az "Alapítvány a Kommunizmus Áldozataiért" szervezetet. Több éven át az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda és más fordító irodák számára készített fordításokat 9 nyelvből. 
1992-től a Pesti Hírlapban kezdett írni, majd számos más napi- és hetilapban publikált, beleértve a Napi Magyarországot, a Magyar Demokratát, a Magyar Fórumot és a Magyar Nemzetet. 
1992-től 1994-ig Csúcs László, a Magyar Rádió elnöki posztját betöltő alelnökének tanácsadója volt. 1997-től 2006-ig a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában olvasta fel jegyzeteit. 
1998 és 2002 között Csermely Péternek, a Magyar Televízió hírigazgatójának tanácsadója, az MTV Akadémia ötletgazdája, egyik szervezője, illetve tanára volt. 
1999-2002-ig a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt külföldi sajtóügyekben. 
2000 és 2003 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem médiaszakán volt vendégelőadó. 
2001 júniusától a Magyar ATV Sajtóklub című műsorát vezette. 
 2004 és 2014 között a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt. A halálát megelőző időszakban a Magyar Hírlapban, a Magyar Időkben, a Magyar Demokratában publikált, állandó résztvevője volt az Echo TV Sajtóklub című műsorának és heti nemzetközi sajtószemlét ismertetett a KarcFM rádióban. (MTI)

Bayer blogjából:
Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé" – írja Bayer Zsolt a blogjában.
„Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az ECHO TV-nek, sem a Magyar Időknek. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén. Meghalt a Pista? – kérdezgettük egymástól még a stúdióban, és nevettünk, mert úgy voltunk ővele, hogy nem hal meg soha. Lovas Pista nem az az ember, aki csak úgy meghal. Ugyanis lényegesen erősebb a halálnál. Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé” – írta Bayer Zsolt a blogján.
„És most nem is tudok mondani semmi többet. Majd később. Isten nyugtasson csöndesen, barátom”
– zárta sorait a publicista.