2018. június 29., péntek

Nagy nevek a JazzTM 2018 műsorán

Pataki Zoltán 2018. június 27., 
A fesztivál egyik sztárja a Grammy-díjas dzsessz-énekes, Gregory Porter

Már csak két nap van hátra a temesvári JazzTM fesztivál kezdetéig, amely idén is neves dzsessz-zenészeket hoz a Bánság fővárosába. A fesztivál rendezvényeire az Opera téren, a Polgári Parkban (Parcul Civic), a Hunyadi-kastély parkjában, a Névtelen utcában (Strada Fără Nume) és az éjféli jam sessionok helyszínén, az Aethernativ és a D’arc Klubokban kerül sor.
2018 június 29.–július 1. között az alábbi művészek lépnek fel a temesvári fesztivál színpadjain: The Cinematic Orchestra, R+R=NOW (Robert Glasper, Terrace Martin, Christian Scott, Derrick Hodge, Justin Tyson, Taylor McFerrin), Gregory Porter, John Beasley presents Monk’estra, Kurt Rosenwinkel’s Caipi, Bachar Mar Khalife, Maisha, Bariş Demirel, The Jam Community, Sorin Zlat Trio, Krisper, B.A.U., Trompetre, Antal Gabor Trio, Tongue FU, Bega Blues Band, Voyager II, Murnau és az Armies. 
A Névtelen utcában idén először lépnek fel a Spoken Word orális műfaj művészei, akik a kimondott szó esztétikájára, a hangsúlyokra, elhajlásokra fókuszálnak. A Spoken Word lehet hagyományos vagy modern szavalat, hip-hop, verses dzsessz, slam poetry, monológ stb.
A Jazz TM nagyszinpadán június 29-én 20 órakor Trompetre 21 órakor Maisha, 22.30 órakor The Cinematic Orchestra koncert lesz. Június 30-án, szombaton az alábbi zenészek lépnek fel az Opera téren: 20 Krisper, 21:00 Kurt Rosenwinkel’s CAIPI, 22.30 R+R=NOW (Robert Glasper, Terrace Martin, Christian Scott aTunde Adjuah, Derrick Hodge, Taylor McFerrin, Justin Tyson).
Július 1-jén, vasárnap 20 órától a The Jam Community, 21-kor Bachar Mar Khalife és 22.30 órakor Gregory Porter koncert lesz az Opera téri nagyszínpad műsorán.
A fesztivál teljes programja a www.jazztm.ro internetes oldalon olvasható. A szabadtéri koncerteken a részvétel ingyenes!