2018. június 30., szombat

Naprakész műsorban Bíró Zsolt parlamenti képviselővel, a Magyar Polgári Párt elnökével.

Nekünk ebben a meccsben (nyugodtan nevezhetem cirkusznak is) nem volt miért részt vennünk. Ez nem rólunk, szólt! Világosan jeleznünk kell, hogy számos kérdésben komoly fenntartásaink vannak a kormánykoalíció képviselte politikai iránnyal, ugyanakkor a magyarfóbiában szenvedő és kormányzásra alkalmatlan, program nélkül, egymás közt marakodó ellenzék támogatása is vállalhatatlan számunkra. Talán az interjú során sikerült néhány kérdést tisztáznunk.
Hol áll, mit képvisel az MPP és a magyar frakció Bukarestben? 
Ez ma fontosabb, mint az, hogy most éppen Dăncilă a szolgálatos miniszterelnök és egyelőre megőrizheti tisztségét. A beszélgetés végén az MPP hétköznapjairól is sikerült szót ejtenünk.
A bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos, melegében szolgáltatott információkat kommentáltuk a mai műsorban, amelyben a Magyar Polgári Partnak a voksolással kapcsolatos, közleményben rögzített álláspontjáról tájékoztattunk, a délelőtti képviselőházi szavazásnak, a szállításügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítvány sikertelenségéről is szóltunk, a nagybányai polgármesternek az autonómiával kapcsolatosan elhangzott érdekes nyilatkozatát is kommentáltuk, illetve a mandátumok félidejében, az önkormányzati tanácsosok és tisztségviselők tevékenységét elemző találkozókról is szóltunk a június 27 – én, szerdán elhangzott Naprakész műsorban Bíró Zsolt parlamenti képviselővel, a Magyar Polgári Párt elnökével.