2018. június 3., vasárnap

Orbán Viktor Kötcsén: Nekünk van hazánk, azt nem adjuk senkinek

KD 2018.06.03. 
A soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, és itt nagyon sok mindent lehet veszíteni - erről is beszélt a 17. kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök, sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatása szerint, írja az MTI.
A hagyományosan zárt körben megrendezett eseményen Orbán Viktor kifejtette: "a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk. Ezek közül a migráció van az első helyen, de "itt sikerrel álljuk a sarat".

Orbán Viktor Balog Zoltánnal Kötcsén Fotó: Huszti István

A kormányfő szerint az osztrák és az olasz választások megmutatták, hogy ma nyugaton a bevándorláspárti, a multikultúra elsőbbségét hirdető erők vannak az egyik oldalon, a bevándorlást ellenző és a keresztény kultúra elsőbbségét képviselő erők pedig a másikon. Szerinte az Európai Unió sokat gyengült, mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet.
A britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be - szögezte le a miniszterelnök.
Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat kapott egy nagy lehetőséget a magyar emberektől, akik "erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket".
Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első - hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája.
Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek - mondta Orbán Viktor.