2018. július 3., kedd

Alapfokon felmentették Gyergyószentmiklós volt polgármesterét - a Transindex.ro portálról

2018. július 02. 
A Facebook oldalán számolt be Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere arról, hogy 31 nap előzetes letartóztatás, 60 nap házi őrizet, 1,5 év eltiltás a polgármesteri munkától és egy 3,5 éven át tartó per után a törvényszék alapfokon felmentette Mezei Jánost Gyergyószentmiklós volt polgármesterét. Mezei János ellen 2015. január végén egy olyan ügy miatt indult ügyészségi vizsgálat, amelyben Budapest V. kerületi önkormányzata is érintett volt. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a 2015. májusi vádemelésben hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolta a polgármestert. 
A vádhatóság szerint Mezei azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. 
A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti telek nem lett volna eladható a magyarországi többségi tulajdonos beleegyezése nélkül. Antal Árpád szerint most ismételten bebizonyosodott, hogy Romániában az ügyészség bármikor visszaélhet hatalmával és bárkit ártatlanul meghurcolhatnak, tönkretehetik karrierjét, életét, becsületét. És mindezért nem lehet felelősségre vonni senkit. (hírszerk)