2018. július 10., kedd

„Beszökött” az országba

2018-07-10 
Furcsa tettre ragadtatta magát a korrupcióért börtönbüntetésre ítélt egykori főfelügyelő: „beszökött” az országba a petei határátkelőnél.
Július 7-én kora délután akart Románia területére belépni a petei határátkelőnél egy férfi, aki annak rendje s módja szerint gurult autójával a belépő sávban egészen az ellenőrzőablakig — ám abban a pillanatban, amikor okmányait kérték tőle, rálépett a gázpedálra és „beszökött” az országba. A határrendészek azonnal üldözőbe vették, és üldözték is Szatmárnémeti határáig, ahol végül sikerült elfogniuk, majd személyazonossága kiderítése érdekében a határrendészet székhelyére kísérték. Itt kiderült, hogy a férfi nem más, mint a 43 éves, Szatmár megyei illetőségű Bota Adrian, akinek a nevére elfogatóparancsot adott ki a törvényszék, miután a bíróság alig pár nappal korábban csúszópénz elfogadása, hivatallal való visszaélés és pénzmosás vádjával jogerősen három év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.
A határrendészek átadták Botát a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség nyomozóinak, ugyanakkor eljárást is indítottak a férfi ellen az országhatár törvénytelen átlépésének vádjával.