2018. július 26., csütörtök

Budapestet választották a második legjobb hajós úticélnak

2018. 07. 25. - Hunyor Erna Szofia BFTK
A pesti est fényeit is szeretik a turisták Fotó: MTI
A hajóutazásokra specializálódott cruisecritic.com magazin – a turisták beszámolói alapján – kihirdette a Cruisers’ Choice Destination díját, amelynek második helyét idén az európai folyami városok kategóriájában a magyar főváros kapta – értesítette a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot a cruisecritic.com.
A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot (BFTK), mint a magyar főváros hivatalos turisztikai és fesztiválszervező cége, partnereivel – a hajós utaztatás területén is – szoros együttműködésben hosszú ideje azért dolgozik, hogy Budapest egyedülálló szépségét és pezsgő kulturális életét minél többen megismerjék, és minél többen el is látogassanak hozzánk. Ennek a munkának jól látható az eredménye: évről évre nő a fővárosba látogatók száma – tájékoztatta a hirado.hu-t a BFTK.
Közölték, Budapest azért népszerű a hajós turisták szerint, mert „elképesztően gyönyörű” város, a városi túrák nagyon gazdag tájékoztató- és élményanyaggal bírnak, valamint Budapest éjszakai fényei lenyűgözően impozánsak és emlékezetesek. A hajós desztinációs díj első helyét a dél-francia Arles, a harmadikat – Budapest után – a német Wurzburg nyerte el.
Az elismert hajós médium az idei díjakat 18 kategóriába sorolta, amelyek megfelelnek a világ egyes régióinak.