2018. július 26., csütörtök

Egy újabb liberális "megvilágosodás"

Voltak és vannak olyan művészek akik ha nem is bevallottan de politizálnak, de nem szokták bevallani vagy egyszerűen csak eltitkolják. Az alábbi cikkben szereplő hölgyre is illik ez a megállapitás vagy ahogy a cikkíró is összegzi az "önkritika"
Nem tudjuk mit csinált a szinpadokon, ahol a régmúlt időkben szerepeltették , de azt kimondhatjuk a TV-s műsoraiban nagyon is mérsékelt művészitől sokszor távoli szinteken szerepelt.  
A jól futattott szintről való visszaesését annak is köszönheti, hogy a baloldali érzelmeitől nem tud megszabadulni, de meglehet más dolog hiánya is szerepet játszhat abban hogy "beszorították a baloldalra", ahová nem kellett nagyon nagy erővel benyomni. Z.S.
https://magyaridok.hu/belfold/egy-ujabb-liberalis-megvilagosodas-3332855/.
.2018. JÚLIUS 26. Teveli Zoltán
Hernádi Judit szerint a helyzet cseppet sem vicces. Bár nyilván az volt 2002 és 2010 között, amikor MSZP-SZDSZ kormányok „boldogították” a nemzetet, hiszen akkor önfeledten nevetgélt a megboldogult Heti Hetesben, igen visszafogott kritikákkal illetve a Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai nevével fémjelzett gyászkorszakot.
Bezzeg az azelőtti, és az azutáni Orbán-kormánnyal már nem bánt ennyire kesztyűs kézzel a színművésznő. A HVG-nek adott interjújában Hernádi elmondta, hogy évekig naivan hitt abban, hogy változás történik az országban, és van értelme a véleményalkotásnak. Ahogy fogalmazott, „frappáns megmondásokkal igyekeztek a jelenségek lényegére rávilágítani”.
A művésznő ugyanakkor amiatt is dohog, mert „beszorították a baloldalra” (vajon miért?), pedig elmondása szerint sosem szimpatizált a szocialistákkal, de ettől ő még baloldali érzelmű. Hernádi mindezeken felül ellenzéki forradalmat vizionál, igaz – például Korózs Lajossal ellentétben – abban már nem kíván részt venni.
A lényeg azonban csak ezután jön. „Úgy látszik, az ország kompatibilis Orbán Viktorral” – jelentette ki Hernádi Judit.
A tisztelt művésznőnek ezek után csak azt tudjuk javasolni, hogy vesse össze ez utóbbi mondatát azzal, hogy ennek ellenére szeretnének „forradalmat” csinálni, az ország és a választók akaratával szemben.
Ennek az eredménye lenne csak az igazi liberális önkritika!