2018. július 3., kedd

Gyermektábor az Erdőhegyi Iskolában

2018. július 02., 
Vendéglátók és vendégek nagyon jól érezték magukat

A gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár szervezésében került sor az elmúlt héten a Családi kör nevű, szövegértést fejlesztő olvasótáborra, amelynek fő témaköre Mátyás király születésének 575. évfordulója, valamint a család éve volt. Szerdán, június 27-én iskolánk tanulói Pusztai Matild és Sime Judit pedagógusok vezetésével, továbbá Pusztai Levente fiatal segítőnk kíséretében Gyulára látogattak, ahol megismerkedtek a tábor magyarországi résztvevőivel. Tanulóink, Apáti Szonja, Hent Aniela, Molnár Petra, Molnár Tamara, Nuica Lavínia megtekintették a könyvtár termeit, ellátogattak a gyulai várba, a ferences rendház és templom romjaihoz, majd egy finom ebéd elfogyasztása után a levéltárba. Ott egy érdekes előadást hallgathattak meg a családfakutatásról, majd bőrből könyvjelzőt készítettek.
Június 29-én, pénteken gyulai barátaink látogattak el hozzánk. Megismerkedtek városunk történetével, majd papírpoharat hajtogattak Pusztai Matild tanárnő segítségével. A pohárnak hamar hasznát is vették, megkóstolva artézi kutunknak a vizét, majd ellátogattak a református és a katolikus templomba. Lovas kocsikázás következett a székudvari erdőbe, majd látogatás a Szabó Zoltán-vezette állatfarmon. Ott bocikat simogathattak, friss tejet kóstolhattak. A gyerekeket Pusztai Matild, Pálfi András és Sime Judit pedagógusok kísérték el. Köszönjük Szabó Zoltánnak a vendéglátást és a finom tejet!
Az iskolába visszatérve, mindenki emléklapot kapott a sikeres részvételért. Köszönjük Kisné Czeglédi Márta könyvtárosnak a tábor megszervezését, az együtt szerzett élményeket és bízunk a további sikeres együttműködésben!
Sime Judit