2018. július 3., kedd

Háromszáz szabad állás

2018-07-01 
Tavaly ilyenkor négyszázötven betöltésre váró állást tett közzé a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), idén július első hetére háromszáz lett meghirdetve.
A szabad állások tíz százalékába keresnek felsőfokú végzettségű munkatársat a cégek, kétszáz állásba középfokú, érettségizett kollégát várnak, illetve hetvenegy olyan állás lett meghirdetve a megyében, amelyikbe képzettség nélküli személyt várnak.
Az egy évvel ezelőtti igények a cégek részéről nem sokat változtak, szinte ugyanazokra a posztokra várnak embert, mint tavaly. Most is biztonsági őrt, pénztárost, textilipari munkást, szabót és konfekcióst keresnek, de kereskedelmi dolgozókra, rakodókra, csomagolómunkásokra és alkatrész-összeszerelőkre is szükség van. Építőcégek keresnek festő-mázolókat, falazókat és egyéb építőipari munkásokat, szükség van még traktoristákra, hegesztőkre, asztalosokra, kamionsofőrökre, csőszre, pincérre, útkarbantartást végző munkásra, szakorvosra, autószerelőre, lakatosra, könyvelőre, minőségellenőrre és szállodai szobalányra.
A munkahelyet keresők az AJOFM szatmárnémeti székhelyén, valamint a nagykárolyi, tasnádi, erdődi, turci vagy avasfelsőfalui kirendeltségében érdeklődhetnek az állások betöltésének feltételei iránt és afelől, hogy milyen papírokra van szükség a munkába álláshoz. Az állásokat meghirdető cégek elérhetőségeit is az AJOFM városi kirendeltségeiben adják ki, vagy a 0261–770237-es telefonszámon szolgálnak bővebb tájékoztatással. A megüresedett állásokkal kapcsolatban ugyanakkor a cégek képviselőit, foglalkoztatásban illetékes munkatársait is várják a munkaerő-foglalkoztatás valamelyik kirendeltségében, az AJOFM nyilvántartásába leközölni a megüresedett állásokat, ugyanis ez kötelező.