2018. július 28., szombat

A város kiválósági díjára jelölték Siska-Szabó Hajnalkát

2018. július 27., 
Javában folynak az előkészületek az augusztus 17–26. között sorra kerülő Aradi Napok rendezvénysorozatra. A municípium egyik legnépszerűbb, emblematikus eseménye már hagyománynak számító mozzanata a város életében fontos szerepet játszó személyiségek kitüntetése lesz, mindezt egy ünnepi ceremónia keretén belül.
Összeállt a lista a lehetséges nevekkel, az erre vonatkozó határozattervezetet kifüggesztették a Városháza előcsarnokában lévő hirdetőtáblára. A javaslat értelmében az idei városnapokon három aradi személynek ítélnék oda a kiválósági díjat, köztük Siska-Szabó Hajnalka festőművésznek, vizuális művészetek kategóriában. A hölgyet már nem kell bemutatni kedves olvasóinknak. Szintén kiválósági díjra jelölték Tisza Ferenc edzőt (sport), és nem utolsósorban Monica Fufezan üzletasszonyt (Moda Rt.) 
A Pro Urbe-díjat dr. Andrei Kozma kapná az egészségügyi karrierje során elért eredményeiért. 
Az elismerésekről szóló tervezettel kapcsolatban augusztus 7-ig lehet írásos észrevételeket, javaslatokat, véleményeket benyújtani az Iktatóhivatalban. Július 25-től már bővebb információt is lehet igényelni a Csanádi-palota 5-ös szobájában működő közönségszolgálati irodában (8–18 óra között). A dokumentum megtalálható és letölthető a polgármesteri hivatal www.primariaarad.ro weboldaláról. 

Csillag Emese