2018. július 10., kedd

Idén is sikerre vitték a Bélzerénd Fesztet Egy emberként dolgozott a szervezők csapata

Balta János 2018. július 09., 
Egy emberként dolgozott a szervezők csapata

Pénteken és szombaton szervezték meg Bélzerénd Feszt 2018 címmel a bélzerindi falunapoknak megfelelő rendezvénysorozatot, amely pénteken 19 órakor a szabadtéri színpadról elhangzott köszöntőkkel indult. Komori-Borbély Kitti műsorvezető, házigazdaként Haász Tibor, Tőzmiske Község polgármesterét és Mihály Andrea bélzerindi községi tanácsost kérte a színpadra Teodor Parasca alpolgármester és Bölöni György megyei tanácsos társaságában. A polgármester köszöntő szavait követően örömének adott hangot, amiért az RMDSZ és az önkormányzat támogatásával idén is sikerült megszervezni a kétnapos programot, szervezőinek, segítőinek megköszönte a fáradozást, további jó szórakozást, kellemes együttlétet kívánt. Bölöni György megyei tanácsos elégtétellel nyugtázta a bélzerindi kis közösség összefogását a falu napjának a megünneplésében. Ehhez további kitartást, sok sikert kívánt.
Színes program
A továbbiakban a műsorvezető bekonferálta a színpadon előadáshoz berendezkedett simonyifalvi Loga-Ritmus gyermekzenekart. Annak tagjai Mészáros István vezetésével, Szabó Viktória összekötő szövegeivel jó másfél órás koncertet adtak klasszikus és modern világslágereket szólaltatva meg, vastaps közepette. 22 órától a Royal Team együttes, majd 23 órától az L L Junior együttes szórakoztatta az egész környékről egybegyűlt nagyszámú közönséget. Ezt követően a résztvevők DJ Duka közreműködésével szabadtéri diszkón mulattak hajnali 5.30 óráig.
Szombaton folytatódott
Szombaton 13 órakor kezdődött az egykori községháza épülete mögötti téren megszervezett kispályás futball-bajnokság, amelyen 5 csapat mérte össze tudását, állóképességét. A körmérkőzések során I. helyen végzett Vadász, II. Tőzmiske, III. a simonyifalvi Leveles, IV. Bélzerind, míg V. helyen a simonyifalvi öregfiúk csapata végzett. Az első 3 csapat a helyezésének megfelelő, minden csapat részvételi oklevelet kapott. Az eredményhirdetés után a szabadtéri színpadon kezdődött a néptánc-bemutató, melynek során a nagyzerindi Ibolya a tőle megszokott fegyelemmel, kifinomult mozgással adta elő ifj. Szilágyi András koreográfiájára, Kiss Csilla vezetésével az akrobatikus elemeket is hordozó széki rendet. Utánuk a simonyifalvi Leveles Péter Anikó és Bablina Norbert vezetésével kalotaszegi táncot adott elő, a lányok az ottani népviseletbe öltözve. A továbbiakban az ágyai Kistőzike tánccsoport Erdős Márta betanításával adta elő a Vásár című táncos, játékos műsorát. Ezt követően a Tőzike nagycsoportja Nagy Rozália és Haász Endre koreográfiájára, Erdős Márta vezetésével mutatta be előbb a látványos palóc táncát, majd a kiforgatós kalocsai táncát, nagy sikerrel.
Stílusváltás következett, ugyanis a nagyszalontai Arny Dance klub tagjai, Must Erik és Bódi Regina adták elő alaposan kidolgozott társasági táncaikat.
22 órakor Loretta-koncerten, ezt követően Mohácsi Brigi élő koncertjén énekelt, táncolt a közönség. A látványos tűzijátékot követően, DJ Duka közreműködésével reggeli 6 óráig eltartott szabadtéri diszkó zárta a Bélzerénd Feszt idei programját.
Köszönet
A sikeréért köszönet jár a támogatóknak, az RMDSZ-nek, Tőzmiske Község önkormányzatának, a Schmitfield Ferme vállalatnak, illetve a szervezésben, a vendéglátásban, a büfé folyamatos működésében segítőknek: a pörkölt megfőzéséért Kovács Ferencnek, Kátai Sándornak és Prentel Károlynak. Ugyanakkor köszönet jár a Borsi Sándor, Polyánki János, Borbély Éva, Szatmári Enikő, Polyánki Julianna, Borsi Flórika, Horváth Attila, Veres Julianna, Vékás Mónika, Vass Aranka, Komori-Borbély Kitti, Komori Norbert, Krucsai Tünde és Mihály Zsolt alkotta csapatnak, amely egy emberként segített a főszervezőnek, Mihály Andrea községi tanácsosnak az idei rendezvény sikerre vitelében.