2018. július 31., kedd

Meglepő kijelentéseket tettek a Németországban élő szírek

2018. 07. 30.  M1
Meglepő kijelentéseket tettek évek óta Németországban élő szírek az M1 riporterének. Azt mondták, szerintük is veszélyt jelent Európa számára a tömeges bevándorlás. Azzal indokolták, hogy az európai ember „elkényelmesedett”, így könnyen „elfoglalhatják” a bevándorlók az európai országokat – derült ki az M1 Híradójából.
Jamal Szíriában született, de csaknem három évtizede él Németországban és német felesége van. Az M1 csatornának úgy vélekedett, szerinte a tömeges bevándorlás veszélyt jelent Európára, és ha továbbra sem zárják le a határokat, Németországot már nem lehet megmenteni.
Úgy fogalmazott, nagy veszélyt jelent, hogy emberek tömegei ellenőrizetlenül jönnek Európába, ugyanis a menedékkérőkkel együtt az ISIS emberei is bejönnek, és soha nem lehet tudni, mikor lépnek akcióba, csak a parancsot várják.
Javult a biztonsági helyzet Szíriában
Jamal évente többször hazalátogat Szíriába, azt mondja, egyre jobban javul a biztonsági helyzet az országban. Hozzátette, tény, hogy vannak terroristák, akiket kívülről finanszíroznak, de a szír hadsereg visszafoglalta a települések nagy részét, és ott biztonságban érezheti magát az ember – mondta el az M1 riporterének.
Legutóbb a szír elnök is arról beszélt az újságíróknak, hogy hazavárja a szíreket. Elmondta, bár sokakat visszatart a polgárháborús országban véghezvitt pusztítás, de pozitív, hogy az utóbbi félév során már több ezren tértek vissza.
Európa veszélybe kerülhet
Hamburgban és Berlinben a muszlimok majdnem agyonverték a keresztény menedékkérőket – erről már a németországi szír ortodox egyház érseke beszélt az M1-nek, hozzátéve, hogy a menedékjoggal nem rendelkező muszlimok már a menekültszálláson arra akarták kényszeríteni a keresztényeket, hogy iszlamizálódjanak, ha megkapják a menedékjogot, még erőszakosabbak lesznek.
A szír ortodox érsek szerint a bevándorlók nagy része azért jön Európába, hogy terjessze az iszlámot, ezért az integráció nem is lehetséges, mivel a muszlimok nem tűrik meg a más vallásúakat. Hozzátette, Európa veszélybe kerülhet, ha nem figyel oda a népességszámra. A szír vallási vezető szerint Európa még erős, de a német pártoknak gondolniuk kellene az ország megmentésére.
Európa szabad préda a migránsok szerint
A bevándorlók közül többen is azt mondták, Európa ma szabad préda, jó vadászterület, amit elfoglalhatnak, hiszen a jólét, a kényelem gyengévé tette az embereket.
Az M1 stábja nemrég Dél-Németországban járt. Karlsruhéban egyes statisztikák szerint minden harmadik lakos migrációs hátterű. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évek migrációs hullámával érkezett Németországba, vagy legalább egyik szülője nem német származású.