2018. július 12., csütörtök

Nagyzerindi és Feketegyarmati Napok

Balta János 2018. július 12.,
Péntektől vasárnapig szervezik meg a Nagyzerindi és Feketegyarmati Napok idei programját, ami pénteken Feketegyarmat központjában a 20 órakor kezdődő retróbulival indul, DJ DUKA zenéjével.
Szombaton Feketegyarmat központjában 9 órától bográcsfőző verseny, 11 órától a kisjenői Phoenix Archery Sport Klub bemutatója, utána vetélkedők, ugráló-vár, 15 órától a bográcsfőző verseny eredményhirdetése, büfé a helyszínen.
Ugyancsak szombaton a Nagyzerindnek Kisjenő felöli bejáratánál kialakított pályán 11 órától roncsderbi-bemutató. 
A nagyzerindi piactéren 20 órától Kiss Kitti és Prodán Andris könnyűzenei műsora, 21 órától Betli Duó-koncert, 22.30 órától tűzijáték, 22.45 órától Hardwer – élő rockkoncert, 24.30 órától szabadtéri diszkó DJ DUKA zenéjére.
Vasárnap 10.30 órától ünnepi istentisztelet a feketegyarmati, illetve ugyancsak 10.30 órától hasonló alkalom a nagyzerindi református templomban. 13 órától „Fair-Play Kupa” kispályás futballbajnokság a nagyerindi műfüves pályán.
16 órától térzene a nagyzerindi fúvósok előadásában, 17 órától néptáncgála a nagyzerindi piactéren. Fellépők: a simonyifalvi Leveles, az ágyai Tőzike, a kisiratosi Gyöngyvirág, a kisperegi Napraforgó, a majláthfalvi Százszorszép, a nagyszalontai Toldi, a biharmicskei Görböc, a belényesi Rozmaring, az eleki Elek, a tótkomlósi Komlós, a bölöni Kék Virág, a sepsiszentgyörgyi Zöld Fenyő, a Gyula-magyarvárosi Népdalkör, illetve a nagyzerindi Ibolya néptánccsoport (4 korcsoport).
A programmal párhuzamosan a Phoenix Archery Sport Klub (erdőhegyi íjászok) bemutatója a nagyzerindi iskola udvarán. 22 órától szabadtéri diszkó a MIX-ACASA csapattal, 24 órától diszkó DJ DUKA közreműködésével.
A szervezők a háromnapos programon a helybeliek mellett szívesen látják a környékbeli mulatni vágyókat is.