2018. július 1., vasárnap

„Ne olcsó munkaerőnek, hanem sikeres vállalkozónak jöjjenek a Magyarok Ausztriába. „

Évek óta törekszem arra, hogy ezen jelmondat minél több emberhez eljusson. Sajnos még mindenki inkább munkahelyben gondolkozik. Azt el kell ismerni, hogy sok esetben sokkal jobban él és keres egy szakmájában jól teljesítő szakember Ausztriában, mint egy kisvállalkozó Magyarországon.
Csakhogy a többség nem egy jól fizető szakmában dolgozik Ausztriában, hanem csak olcsó munkaerőként. Ez a pénz szempontjából persze kielégítő vagy jó is lehet, de van ennél sokkal jobb döntés is.
Akkor mit tegyen az a vállalkozó, aki otthon már nem rendelkezik jövőképpel, de alkalmazottnak sem akar elmenni. Hát kezdjen vállalkozásba Ausztriában! De hogyan???
Természetesen nem könnyű, de nagyon megéri. Talán 100 indokot is fel lehetne sorolni, de legyen elég most csak öt ok, ami miatt életed legjobb döntése lehet:
1. Olyan piacon vállalkozhatsz, ahol munka értéke nagyobb és jobban megbecsülik a minőséget. Magyarországon az olcsó ár nagyon meghatározó a vevőknek. Ezért a vállalkozó legtöbbször az olcsó árral akar piacot és ügyfelet szerezni. Ez a lefelé menő árspirál egy öngyilkos stratégia lehet a vállalkozásnak. Ausztriában az osztrákok szemében az olcsó szinte egyből a rosszat is jelenti. Ezért a minőségért szívesen fizetnek. 
2. Nincsenek nagy hullámzások a piacon. Ha 2005 óta megnézzük a magyar piacot, volt fellendülés, volt válság, utána fellendülés, de nem minden iparágban, és most itt a munkaerőhiány és a rohamos béremelkedés. Olyan mintha állandó földrengés közepette kellene házat építeni. Ezt mondta egy magyar vállalkozó barátom a minap. Ausztriában azért nyugodtabbak a vállalkozók, mert egy stabil környezetben, stabil piacon könnyebben tudnak tervezni. 
3. Hagynak dolgozni. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen fontos ez egy vállalkozónak. A hatságok, a túlzott szabályozás és a folyamatos törvényváltozások miatt a magyar vállalkozó úgy érzi, hogy nem hagyják dolgozni. Mindig valamivel szivatják vagy zaklatják, ahelyett, hogy a munkájára és a cége fejlesztésre tudna koncentrálni. 
4. Fizetési kultúra. Mindenütt előfordul, hogy egy-egy vevő nem fizet, de nem mindegy az arány. A fizetési kultúra egyben azt is jelenti, hogy sokkal stabilabbak a cégek. 
5. Nyugdíj, amivel meg lehet őrizni az életminőséget. Egy vállalkozó, aki egész életét végig dolgozza, sokkal keményebben, mint egy alkalmazott, az jelentős életszínvonal romlást kell elszenvedjen, amikor nyugdíjba megy Magyarországon. Ausztriában pedig méltó módon, romlás nélkül élvezheti a nyugdíjas éveit. És ami még fontosabb, ehhez kap egy olyan ingyenes egészségügyi ellátást, ami Európában a legmagasabb színvonalú!
Én 10 éve jöttem ki, és nem volt könnyű az első 2-3 év. Ezért 2015-ben elindítottam útjára a magyarokat segítő Osztrák-Magyar vállalkozói konferenciát. Összeszedve a szekembereket, egy egész napos előadássorozat keretében teljes képet kaptak a résztvevők az osztrák adórendszerről, és hogy mire figyeljenek, ha vállalkozást indítanak. 
A nyugdíjon kívül a legérdekesebb téma a meglévő cégek átvétele. Ausztriában évente kb. 50.000 olyan cég van, aminek a tulajdonosa nyugdíjba akar menni, de nem tudja kinek átadni a céget. Ez az úgynevezett „utódlás probléma” szinte minden vállalkozási területen megjelenik. Az ok, hogy az akár több generáció óta működő cégeket az utódok nem akarják átvenni. Nem azért, mert nem nyereséges vagy mert rossz cég lenne. Általában azért, mert a vállalkozás több munka, mint alkalmazottnak menni, és ezen felül az érdeklődési körük is más lehet.