2018. július 6., péntek

Sepsiszentgyörgyön gyűjtené össze a románokat ért „sérelmeket” egy sovén EP-képviselő

Látható vállik, hogy közeledik a EP választások,mert egyesek még hazudni is mernek, csakhogy felhívják magukra a figyelmet és abban reménykedjenek, hogy ezáltal újabb 4 évet dözsölhessenek hazájuktól ugyan távol, de eurós fizetésért. Amikor az alábbi cikket elolvastuk kinyillott a bicska, de aztán megértettük hogy ez is hozzátartozik mindazokhoz a magyarellenes hangulatkeltéshez,amit az utóbbi időben elinditottak egyesek, minden unzsenir nélkül és főleg alaptalanul, hiszen ha egy népközösség csak a saját jogait igényli akkor megbüntetni és megróni illik, de vajon ki bírja tovább? Z.S.   
Dan Tănasă méltó cimborára lelt Cătălin Ivan személyében, ketten rombolnák le „az RMDSZ hazug propagandáját”, és mutatnák be az Európai Parlamentben a Székelyföldön élő románok állítólagos megpróbáltatásait. 
Cătălin Ivan marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be pénteken, hogy partnerségre lépett Dan Tănasă újságíróval, mert az a tervük, hogy lerombolják az RMDSZ utóbbi években tapasztalt „hazug propagandáját”.
Azt is elmondta, a szükséges helyiséget már ki is bérelték Sepsiszentgyörgyön, és rövidesen megnyitja ott EP-képviselői irodáját. „Így én leszek az egyetlen, dokumentumokkal rendelkező európai parlamenti képviselő Kovászna, Hargita és Maros megyében, mert a környék többi EP-képviselője Budapestre jár pártgyűlésekre, Bukarestbe legfeljebb látogatóba mennek. A többi, RMDSZ-es EP-képviselő Magyarország oldalán áll, ezt ők is elismerik az Európai Parlamentben, ez nem újdonság, nem is titkolják, tehát a régióból én lennék ez egyetlen európai parlamenti képviselő” – mondott orbitális ökörséget Cătălin.
Hozzátette, a sepsiszentgyörgyi irodája révén arra szeretné biztatni a térségben élő román állampolgárokat, hogy információkat osszanak meg vele konkrét esetekről, amelyek során visszaélés, hátrányos megkülönböztetés történt. Ebből a célból ingyenes telefonszámot is működtetni fog.
Tájékoztató kiadványon is dolgozunk az RMDSZ hazug propagandájáról, összes mítoszáról, félretájékoztatásáról (…) Kiterveltünk egy európai szintű stratégiát, és ott is le fogjuk rombolni a hazug propagandájukat. Nem lesz nagyon nehéz, nekünk is megvannak az eszközeink. Amíg nem jöttem el Bálványosra, nem tudtam, hogy éppen ennyire súlyos a helyzet. Tudtam, hogy vannak problémák, de Dan Tănasă úrnak igaza volt, hogy meghívott oda, mert még ő se hitte volna, hogy ennyire súlyos” – említette a besült műbalhéjukat a valóban súlyos esetnek bizonyuló Cătălin Ivan.
[Forrás: Agerpres]