2018. augusztus 5., vasárnap

Erdélyi Polgár olvasóinak.


Tisztelt olvasó !

Megtiszteltetés számomra, hogy egy erdélyi honlap, már jó ideje, kisebb, nagyobb rendszerességgel közöl, Magyarországon, vagy Erdélyben megjelent írásaimból. Legutóbbi cikkem a Budapesten megjelenő Kapu folyóiratban jelent meg, és ahogy a visszaolvasáskor tapasztaltam, nagyon sok hibát tartalmaz. Ezért szeretném elnézésüket kérni.
A Kapu 30 éve jelenik meg, a rendszerváltás első „szabad” folyóirata, és kezdettől fogva anyagi nehézségei voltak. Ez persze nem újdonság a Kárpát Medencei magyarság életében.
A Kapu mottója: „A pártok politizálnak, a Kapu az igazat mondja”. 
Aki ezt az elvet betartja, az nem kaphat egyik oldalról sem támogatást.
Az anyagi gondok miatt a munkatársak száma is korlátozott, sajnos gyakoriak a javítási, szerkesztési problémák.
Ez vonatkozik az Erdélyi Polgár honlapra is, akik hősies munkával, és nagyon kevés anyagi támogatással, tartják fenn a lapot.
A legutóbbi számban megjelent cikkem: „Autók, és ( vagy ) gyerekek” hemzseg  a leütési, szerkesztési hibáktól , de remélem a „ mondanivalója” megmaradt.
A digitális szövegírás, értelmezés és szerkesztés, még sok fejtörést fog okozni, főleg egy olyan generáció számára, akik egyszerűen még kézzel kényszerültünk meg írni, és mindent agyunk segítségével tettünk, nem gépek segítségével.
Egy cikk ide-oda rángatása, küldözgetése, sajnos halmozhatja a hibákat.
Végső soron azonban a felelősség a szerzőé, ezért kérem ismételten elnézésüket
hollai

Szerk. megj.
Sajnálatosnak tartjuk ami a kedves barátunk a Hollai úr cikkével történt, de remélyjük legközelebb mi is figyelünk majd hogy gépihibák ne még legyenek.  A cikkírótól is elnézést kérünk a becsúszott hibákért, reméljük nem lesznek ehhez hasonló hibák. HZ