2018. augusztus 2., csütörtök

Határon túli családszervezetek támogatására írnak ki pályázatot

(onlinejelen) 2018. július 31.,
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a Kolompos tábor megnyitóján Egerben 2018. július 30-án MTI-fotó: Komka Péter

Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot ősszel a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága – jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Egerben.
Potápi Árpád János a külhoni magyar családok éve keretében szervezett egyhetes Kolompos tábor megnyitóján emlékeztetett: 2018 Magyarországon a családok éve, amelynek határon túli programjai a külhoni családok éve részét képezik.
Felidézte: a tematikus év apropóján már meghirdettek egy félmilliárd forint keret­összegű pályázatot családbarát tevékenységet folytató külhoni vállalkozások számára, amelynek eredményhirdetése és az elnyert források folyósítása hamarosan megtörténik.
Ezt követi és egészíti ki ősszel a családszervezetek programjait és munkáját támogató 200 millió forintos kiírás, az erre beérkező igényeket még ugyancsak idén elbírálják – közölte Potápi Árpád János.
A Kolompos-együttessel közösen szervezett, a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával hétfőtől augusztus 4-éig, szombatig tartó táborban 45 külhoni család vesz részt – tette hozzá.
Az államtitkárság idén kiemelt feladatának tekinti a külhoni magyar családok éve programjai, valamint a nagycsaládosok támogatását. A Kolompos táborba érkezett 137 gyermek és 100 felnőtt között sokan vannak, akiknek más módon nem lett volna lehetőségük egy hetet Magyarországon üdülni és megismerni Eger nevezetességeit – mondta. 
(MTI)