2019. október 15., kedd

Pogári Sajtószemle – 2019.10.15.

Pártja felszólításától függetlenül is benyújtaná az autonómia-statútumot Kulcsár-Terza József
Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei parlamenti képviselője idén ismét benyújtja a törvényhozásban a székelyföldi autonómia-statútum tervezetét. Az RMDSZ-listán bejutott képviselő hétfői sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a polgári párt elnöksége a napokban felszólította, hogy ismételten nyújtsa be a parlamentben a törvénytervezetet, hiszen ő volt az, aki ezt korábban is megtette és vállalta, hogy idén ismét megteszi.
---------------------------------------------------------------------
Vitába torkollt a biciklisáv miatt összehívott sajtótájékoztató Székelyudvarhelyen
A Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával folytatott tárgyalások ellenére hétfőn délelőtt utcára vonultak a Bethlen Gábor utcában tevékenykedő vállalkozók, akik a két hete felfestett, megállást tiltó biciklisáv ellen emeltek szót, bevételkiesésükre hivatkozva. Később sajtótájékoztatót tartottak a városháza munkatársai és az érintett cégtulajdonosok, de az heves vitába torkollt.
---------------------------------------------------------------------
Hivatalos: vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék szerzett több polgármesteri posztot
A főpolgármester-választást az ellenzék közös jelöltje nyerte a vasárnapi magyarországi önkormányzati választásokon; a fővárosi kerületek többségében ellenzéki, a megyei jogú városok többségében viszont kormánypárti jelöltek győztek, és mind a 19 megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP került többségbe. Tény, hogy a magyar politika nem olyan egyoldalú többé, mint amilyennek az elmúlt években látszott.
---------------------------------------------------------------------
A romániai magyar politikusoknak is feladhatja a leckét Karácsony Gergely győzelme
Bár ma még a DK-t leszámítva egyetlen olyan ellenzéki párt sincs, amelyik azt mondaná, hogy kevesebb támogatást kellene juttatni a határon túliaknak, azért az erdélyi magyar politikusoknak is tenni kell, hogy ez így is maradjon.